Natuur en Oosterse geneeswijzen

THERAPIEËN

Acupunctuur
Acupunctuur is een duizenden jaren oude Chinese geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van naalden. Deze vorm van oosterse behandeling is door wetenschappers uit alle hoeken van de wereld geaccepteerd en heeft door de eeuwen heen zijn dienst bewezen. Het is voor veel aandoeningen een succesvolle behandelmethode geworden. Volgens de World Health Organisation zijn er heel veel aandoeningen met acupunctuur heel goed te behandelen. www.who.int.

Voorbeelden hiervan zijn:

Vermoeidheid, slapeloosheid, (spannings-) hoofdpijn, migraine, maag-darmproblemen, diarree, rugkklachten, spierklachten, overgangsklachten, menstuatieklachten, zwangerschapsklachten, reumatiek, artritus, muisarm, tennisarm, zenuwontsteking, ischialgie, neuralgie (tintelingen), napinen na chirurgische ingrepen, oorsuizingen, hooikoorts en andere allergieën.

Hoe werkt de acupunctuur
Volgens de traditionele Chinese filosofie stroomt energie door het lichaam, de zogenaamde "Chi". Verstoringen van die energiestroom kunnen tot klachten en aandoeningen leiden. Door de juiste punten te stimuleren kan de energiestroom weer in balans gebracht worden.
Via deze acupunctuurpunten kan men toegang krijgen tot de meridianen, de banen waarlangs de energie stroomt, en op deze manier het lichaam ondersteunen om de ziekte te overwinnen.

Auriculo
Het principe van de Auriculo of ooracupunctuur is gebaseerd op het reflexmechanisme. Plaatselijk druk uitoefenen op een punt leidt tot een reactie. Deze reactie is waar te nemen met het Vasculair Autonoom Signaal (VAS).
Behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te masseren, door kleine verblijfsnaalden te gebruiken die een paar dagen blijven zitten, of door elektrische of laserstimulatie.Acupressuur
De techniek waarbij dezelfde punten als bij acupunctuur worden bewerkt, maar dan met pressie of druk, heet acupressuur. Met acupressuur kunnen in principe dezelfde aandoeningen worden behandeld als met acupunctuur. Mensen die overgevoelig of bang zijn voor naalden, geven de voorkeur aan deze methode. Deze methode is prima geschikt voor kinderen.
Reflexzone acupunctuur
Reflextherapie is een bijzonder effectieve vorm van hand- of voetmassage. Het is gebaseerd op de wetenschap dat bepaalde punten op handen en voeten corresponderen met een zeker orgaan in het lichaam en via energiekanalen/meridianen daarmee verbonden zijn.
Onze voet is een weerspiegeling van ons lichaam. Deze vorm van behandeling werkt heel goed bij uitputting en stress.

Burnout / Stressbehandeling
Bij mensen die lijden aan stress en burnout is het moeilijk om vanuit een behandelmethode de klachten aan te pakken. Er is een lang proces aan vooraf gegaan voordat iemand in stress of burnout raakt. We gebruiken daarom een combinatie van een aantal behandelmethoden, waarbij we het probleem vanuit de wortel aanpakken, zodat je weer krachtig komt te staan en weer in contact staat met je bron.

Hypnotherapie
De oorsprong van hypnose vinden we al in heel oude beschavingen. De eerste geschriften die melding maken van trance of hypnose stammen al uit 600 voor Christus.
Hypnotherapie kent verschillende technieken om mensen te laten ontspannen en om contact te laten maken met het onderbewuste. Deze therapie is behulpzaam bij het verwerken van trauma's, het opruimen van diepgewortelde patronen en het veranderen van ongewenst gedrag. De technieken van hypnose die Zarin gebruikt helpt de klant om met het onderbewuste in contact te komen en emotionele problemen vanuit de wortel aan te pakken.

NLP
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode om het gedrag en de overtuigingen van een persoon te beïnvloeden en te wijzigen. NLP helpt mensen om oude patronen en gedachten los te laten en niewe vaardigheden te leren.
NLP is van oorsprong een nieuwe vorm van psychotherapie, in de jaren '70 bedacht door Richard Bandler en John Grinder.
Een combinatie van hypnotherapie&NLP biedt veel mogelijkheden om grondige problemen aan te pakken.


Coaching
Coach betekent in de oude Perzische taal gids. Mensen die een belangrijk besluit wilden nemen gingen altijd naar een gids om samen met hen of haar van gedachten te wisselen om tot een besluit te komen. Ieder persoon zit in zijn leven soms in een situatie waarbij een gids nodig is om tot een helder besluit te kunnen komen. Een gids die je een spiegel voorhoudt en instrumenten aanreikt waarmee je verder kunt. We werken oplossingsgericht. Ieder gesprek kan het laatste gesprek zijn. Je geeft aan wat je wilt met het gesprek. We zijn niet geïinteresseerd naar hoe iets komt, maar naar wat je nodig hebt om verder te kunnen komen.
De gids helpt je juiste keuzes te maken om die doelen te bereiken en vast te houden aan de ingeslagen weg.


 

Zarin

Natuur en Oosterse
geneeswijzen

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Veel meer behandeltijd en handelingen per prestatie

Heldere informatie naar de patiënt

Vriendelijk, ervaren en goed opgeleid
personeel

Samenwerking met netwerk van
professionals

Tot 21.00 uur geopend op woensdag
en donderdag

Praktijk voor

Mondzorg

Natuur en Oosterse geneeswijzen

Abe Lenstrahof 4

6833 LP Arnhem

(026) 321 30 14

info@zarin.nl

www.zarin.nl

© 2013 Zarin